31. decembrī Rīgā, Zolitūdē, Dramzdes ielā avāriju izraisījusi automašīna “Lincoln Town Car”, kas pieder notiesātajai kriminālajai autoritātei Jānim Kaļvam ar iesauku Klops.
Sadursmes rezultātā nedaudz cietusi sieviete, bet auto ar numuru “Lucky” no notikuma vietas aizbēgusi, BNS svētdien apstiprināja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses sekretāre Ieva Zvīdre.

Policijas rīcībā pagaidām nav informācijas, vai pie auto stūres atradies pats Klops, taču vairāki negadījuma liecinieki izteikuši šādus apgalvojumus. Kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš BNS sacīja, ka apstiprinājuma par to, vai pie auto stūres tiešām atradies Klops, policijai nav izdevies iegūt arī svētdien.

Avārija notikusi Vecgada vakarā ap pulksten 20. Klopa auto saskrējusies ar automašīnu “VAZ”, kas pēc sadursmes ielidojusi stabā.

Negadījumā cietusi kāda sieviete, kas pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaista mājās. Auto no notikuma vietas aizbēgusi, bet vēlāk atrasta.

Zvīdres rīcībā nebija informācija, kur pašreiz atrodas Klops, jo Ieslodzību vietu pārvalde no Iekšlietu ministrijas ir pārgājusi Tieslietu ministrijas kompetencē.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis BNS svētdien informēja, ka Klops sodu izcieš atklāta tipa cietumā Vecumniekus. Viņa rīcībā nebija informācijas, vai uz svētkiem Klops no cietuma izlaists, taču atzina, ka “teorētiski šāda iespēja pastāv”.

Jau ziņots, ka Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa kriminālajai autoritātei Jānim Kaļvam ar iesauku Klops par cilvēka sabraukšanu dzērumā un notikuma vietas pamešanu pērnā gada 15. decembrī piesprieda trīs gadus ieslodzījuma atklāta tipa cietumā.

Saskaņā ar tiesas spriedumu Klopam arī uz četriem gadiem atņēma auto vadītāja tiesības.

BNS jau ziņoja, ka Klops pagājušā gada oktobra sākumā dzērumā Pļavniekos ar automašīnu “Lincoln Town Car” uzbrauca vīrietim, kurš gar ceļa malu stūma velosipēdu. Pēc sadursmes Kaļva neziņojot aizbrauca, bet jau drīz policija viņu aizturēja Vecrīgā. Aizturot Kaļvu, viņa asinīs tika konstatētas 1,53 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!