Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 20.maijā par iespējamu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja Rīgas domes amatpersonu, portālu "Delfi" informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārvaldes amatpersona šā gada aprīlī pieprasīja 13 000 eiro kukuli par nomas līguma pagarināšanu ar juridisku personu un maijā iepriekš pieprasīto kukuli pieņēma.

Portāls "Delfi" noskaidroja, ka KNAB aizdomās par kukuļošanu tur Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes priekšnieku Jāni Upīti. To portālam "Delfi" apliecināja arī viņa advokāts.

Savukārt kapsētu pārvaldē sacīja, ka priekšnieks ir slims, un to, kad izveseļosies, nezina.

Kriminālprocesā iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu Rīgas domes amatpersonu par aizdomās turēto lietā par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu. Likums par šādu noziegumu paredz sodu - brīvības atņemšanu.

"Mūsu rīcībā esošā informācija ir nepietiekama sīkākiem komentāriem, taču jau ir pamats šo notikumu uzskatīt par neizdevušos provokāciju," sacīja advokāts Normunds Duļevskis. Viņš arī piebilda, ka KNAB preses relīzē paustās ziņas ir neprecīzas un daļēji neatbilst lietas patiesajiem apstākļiem. Sīkāk notikušo advokāts komentēt pagaidām nedrīkstot.

Aizdomās turētajam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - drošības nauda 20 000 eiro apmērā, kā arī noteikts nodarbošanās aizliegums.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!