Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par kukuļņemšanu no uzņēmēja aizturējis Dobeles novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāju Lailu Šereiko, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Savukārt aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, ziņo, ka Šereiko, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja, esot pieņēmusi kukuļus no "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" dažādu materiālu labumu veidā.

LETA vēstī, ka KNAB ir aizdomas, ka Šereiko pieņēmusi ne mazāk kā 2000 eiro vērtas tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu kartes, kā arī šonedēļ Jelgavā automašīnā amatpersona no "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" un "Igate Būve" valdes locekļa Madara Radžeļa pieņēmusi kukuli 2500 eiro apmērā, lai neliktu šķēršļus un atbalstītu abus uzņēmumus iepirkumos.

KNAB portāls "Delfi" uzzināja, ka birojs 15. jūlijā KNAB veicis neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā desmit kratīšanas.

SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"", SIA "Igate Būve" sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītājs Jānis Stundiņš portālam "Delfi" sacīja, ka KNAB nav veicis kriminālprocesuālas darbības uzņēmumā, kā arī viņam nav informācijas par to, vai viena no KNAB aizturētajām personām ir uzņēmuma valdes loceklis Madars Radželis.

Kriminālprocess sākts par Krimināllikuma 320. panta 1. daļā, Krimināllikuma 323. panta 1. daļā un Krimināllikuma 195. panta 1. daļā paredzētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, proti, par kukuļa nodošanu valsts amatpersonai un kukuļa pieņemšanu, un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas, kuras atbilstoši kriminālprocesa normām atzītas par aizdomās turētajām. Visas aizturētās personas patlaban atbrīvotas no īslaicīgās aizturēšanas vietas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - aizliegumu izbraukt no valsts, aizliegumu tikties ar noteiktām personām. Savukārt Šereiko papildus piemērots arī drošības līdzeklis noteiktas nodarbošanās aizliegums.

KNAB izmeklēšanas darbību rezultātā ieguvis ziņas, ka Dobeles novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieņēmusi no uzņēmēja kukuli ne mazāk kā 4500 eiro apmērā, kuru pēc tam legalizējusi.

Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sola sniegt līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm. Birojs uzsver, ka izmeklēšanas intereses ir svarīgas ne tikai birojam, bet arī visai sabiedrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!