Foto: DELFI

Saistībā ar iespējamajām Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes amatpersonu koruptīvajām darbībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien sācis kriminālprocesu, portālam "Delfi" apliecināja KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs.

KNAB sniegtā informācija pagaidām ir skopa, Vitenburgs vien norāda, ka šobrīd šajā krimināllietā izmeklēšana "notiek vairākos virzienos", arī otrdien notiek dažādas neatliekamās procesuālās darbības, lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus.

"Sabiedrība tiks informēta, tiklīdz KNAB izmeklētājs pieņems lēmumus par aizdomās turētajiem un tas netraucēs izmeklēšanas interesēm," uzsver birojā.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrdien žurnālistiem apliecināja, ka birojs sācis kriminālprocesu saistībā ar kukuļošanu, taču neatklāja, kādas tieši personas ir kukuļotas un kāds bija šo darbību mērķis.

Streļčenoks arī atzina, ka šajā lietā aizturētas vairākas personas, bet nenosauca šo personu skaitu un arī neatklāja aizturēto amatus.

Viņš pastāstīja, ka kratīšanas notika ne tikai RD Dzīvokļu pārvaldē, bet arī citviet, bet kur tieši un cik daudz vietu vēl kratītas, KNAB vadītājs neizpauda.

Streļčenoks, jautāts, kāpēc KNAB veicis kratīšanu vēlā vakarā, norādīja, ka parasti kukuļošana notiek pēc darba laika. Taču viņš neapstiprināja, ka amatpersonas negodprātībā pieķertas "aiz rokas" vai KNAB ierašanās brīdī tikusi nodota kāda nauda. Netiek arī atklāts, vai kratīšanā izņemti kādi priekšmeti.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki pirmdien vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē. Kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldes ilggadējās vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā.

Pati Stabiņa otrdien uz darbu nav ieradusies.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvalde realizē pašvaldības palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā, uztur "dzīvokļu rindu" un reģistrē tajā iedzīvotājus, uzskaita pašvaldības īpašumā, valdījumā, lietošanā un nomā esošās dzīvojamās telpas, veidojot atsevišķu brīvo, izīrēto un patvarīgi aizņemto dzīvojamo telpu reģistru. Tāpat pārvalde izskata iesniegumus par personu uzņemšanu dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajās sabiedrībās (dzīvokļu īpašnieku biedrībās) un pilda citas funkcijas.

Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē pieejamā Stabiņas 2011.gada valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka viņas alga par Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta priekšnieces pienākumiem bijusi 16 809 lati, bet par darbu Rīgas domes Dzīvojamo māju privatizācijas komisijā viņa saņēmusi 2812 latus. Stabiņas parādsaistības bijušas 4999 lati. Viņas īpašumā ir zeme un dzīvojamā māja Ādažu novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!