Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā par Jēkabpils pilsētas pašvaldības iepirkumiem aizdomās turētajam pašvaldības vadītājam Aivaram Krapam (LA) liedzis ieņemt mēra amatu.

Ar pašvaldības politiķi aģentūrai LETA nav izdevis sazināties divas dienas, jo viņa tālrunis ir izslēgts, taču "jekabpilslaiks.lv" vēsta, ka Krapam ir liegums izbraukt no valsts un kontaktēties ar konkrētām personām, bet viņš drīkst turpināt pildīt domes deputāta pienākumus.

Kraps apliecinājis, ka nākamnedēļ plānotajā domes sēdē, kurā paredzēts pieņemt pilsētas 2021.gada budžetu, viņš piedalīsies.

Kraps pieļāvis, ka aptuveni vienas nedēļas laikā pārdomās visu un tad pieņems lēmumu par to, vai turpināt politisko karjeru, vai nē.

KNAB izvirzītajām aizdomām Kraps nepiekrīt un paudis pieņēmumu, ka notikušais, bijis "pirmsvēlēšanu šovs", ko esot sarīkojuši kādi viņa nelabvēļi, vēsta "jekabpilslaiks.lv".

Jau ziņots, ka KNAB izmeklētajā kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas, tostarp Kraps.

KNAB 21.janvārī veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tai skaitā 24 kratīšanas un sešas izņemšanas.

Kopumā kriminālprocesā iesaistītas sešas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību.

Kriminālprocesā KNAB aizturēja četras personas, kuras patlaban ir atbrīvotas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām. LETA jau rakstīja, ka starp aizturētajiem bija Kraps, Jēkabpils domes deputāts Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija) un pašvaldības SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vadītājs Guntars Leitāns.

KNAB informēja, ka atbrīvotajām personām piemērots aizdomās turētā statuss. Vēl divām personām noteikts statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

KNAB kriminālprocesu sāka pērn 21.septembrī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Jēkabpils pilsētas domes un tās kapitālsabiedrības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā saistībā ar attiecīgās kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem, kā arī izkrāpušas pašvaldības finanšu līdzekļus.

Publiskas personas institūcijai nodarītos zaudējumus KNAB aprēķinās krimināllietas izmeklēšanas gaitā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB darbības saistītas ar pašvaldības SIA "Jēkabpils pakalpojumi".

Leitāns kopā ar Krapu 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" saraksta, bet pērnā gada novembrī Kraps pievienojās "Latvijas attīstībai". Par pašvaldības uzņēmuma vadītāju 2019.gadā Leitāns kļuva, Krapu ievēlot par mēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!