Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atļāvis aizdomās par noziedzīgiem nodarījumiem turētajam nu jau bijušajam SIA "Rīgas karte" valdes loceklim Aleksandram Brandavam izbraukt no valsts uz četrām dienām.

Jau ziņots, ka KNAB sācis kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma SIA "Rīgas karte" amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, proti, kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.


Šajā kriminālprocesā KNAB pagājušajā nedēļā Rīgas lidostā aizturēja Brandavu, kurš vēl tobrīd bija gan "Rīgas kartes" valdes loceklis, gan pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītājs . Pēc aizturēšanas KNAB lēma Brandavam piemērot drošības līdzekļus: drošības naudu 200 000 eiro apmērā, aizliegumu tuvoties noteiktām personām un aizliegumu izbraukt no valsts. Pēc drošības naudas iemaksāšanas Brandavs tika atbrīvots.

Ceturtdienas, 14. marta, vakarā sociālajās vietnēs parādījās informācija, ka Brandavs it kā manīts Madrides lidostā.

Uz jautājumu vai konkrētajā kriminālprocesā aizturētā persona ir vērsusies pie procesa virzītāja ar lūgumu atļaut viņam izbraukt no valsts, KNAB portālam "Delfi", neminot personas vārdu, apliecināja, ka ir saņemts šīs personas pieteikums – lūgums atļaut uz noteiktu laika periodu izbraukt no valsts.

Procesa virzītājs, vadoties no Kriminālprocesa likumā noteiktā, kā arī atbilstoši starptautiski atzītām cilvēktiesību normām, kas nosaka neattaisnotu kriminālprocesuālo pienākumu uzlikšanas aizliegumu vai nesamērīgu iejaukšanos personu dzīvē, sniedzis atļauju šai personai uz četrām dienām izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!