Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas (FP) izmeklētājus Ivo Viti un Alvi Pīlāgu tur aizdomās par iespējamo 340 000 latu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas atbalstīšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
FP amatpersonas varētu būt par palīdzību saņēmušas 6800 latu atlīdzību no 340 000 latu legalizētajiem līdzekļiem.

No KNAB lēmuma teksta secināms, ka FP amatpersonas, iespējams, veikušas pretlikumīgas darbības, kas izpaudās kā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas lielā apmērā atbalstīšana, dodot padomus un norādījumus, kā kādam uzņēmējam izmantot firmas, kuru nosaukums netiek atklāts, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai.

FP amatpersonām tiek inkriminēta dienesta stāvokļa izmantošana mantkārīgā nolūkā.

Secināms, ka FP amatpersonas solījušas informēt par iespējamām VID plānotām pārbaudēm attiecībā uz shēmā iesaistītām firmām saistībā ar naudas legalizēšanu. Amatpersonas arī ir solījušas, ka, rodoties kādām problēmām, viņas tās atrisinās.

Korupcijas apkarotāji pieļauj, ka FP amatpersonas sniegušas uzņēmējam informāciju, kas viņām pieejama, izmantojot dienesta stāvokli VID, tostarp par firmām, kuras plānots iesaistīt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā.

Nodarījums noticis laika posmā no šā gada septembra līdz 13.novembrim.

VID Komunikācijas nodaļā apstiprināja, ka KNAB aizturējis Ivo Viti un Alvi Pīlāgu.

VID pieļauj iespēju, ka, visticamāk, abas personas tiks atstādinātas.

VID tālākā rīcība ir atkarīga arī no piemērotā drošības līdzekļa. Pagaidām VID vēl nav saņēmis oficiālu informāciju un sīkākus komentārus nesniegs.

VID arī apliecināja, ka šajā diennaktī tikusi bojāta netrafarēta VID dienesta automašīna. Sīkāku informāciju par bojājumu raksturu VID nesniedz.

Portāls "diena.lv" vēsta, ka aizturēšanas brīdī viens no FP darbiniekiem mēģinājis bēgt, sasitot savu automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!