Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izbeidzis kriminālprocesu pret Saeimas deputātu un bijušo partijas "Jaunais laiks" (JL) līderi Einaru Repši par darbībām ASV vērtspapīru tirgū.
Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais KNAB lēmums, konstatēts, ka Repšem veicot darbības ASV vērtspapīru tirgū laikā no 2000. līdz 2005. gadam, nav noticis noziedzīgs nodarījums.

Minētās lietas dēļ Repše bija spiests atstāt aizsardzības ministra amatu un vēlāk, lai pētītu viņa iespējamos likuma pārkāpumus, tika izveidota parlamentārā izmeklēšanas komisija.

KNAB secinājis, ka Repše darījumos ar vērtspapīriem ASV nav veicis prettiesiskas darbības un nav guvis neatļautu materiālo labumu. KNAB arī secinājis, ka Repšes valsts amatpersonas deklarācijās no 2000. līdz 2005. gadam un kontu izrakstos par JL līderim piederošajiem vērtspapīriem, parādsaistībām un ienākumiem ir gūts apstiprinājums, ka nav pamata uzskatīt, ka viņš nebūtu patiesi atspoguļojis savu mantisko un finansiālo stāvokli.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija nedod pamatu uzskatīt, ka Repšes izdevumi laika periodā no 2000. līdz 2005. gadam ieskaitot ir pārsnieguši ienākumus vai norādītu uz iespējamu nedeklarētu papildu ienākumu, tajā skaitā no nedeklarētiem vai nelikumīgiem avotiem.

Līdz ar to nav gūts apstiprinājums pieņēmumam, ka, veicot vērtspapīru iegādi un atsavināšanu ASV, tie varētu būt iegādāti no pretlikumīgi gūtiem vai Repšem nepiederošiem līdzekļiem.

Lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu izmeklētājs pieņēmis 12. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!