Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā Ropažu pašvaldībā varētu būt iesaistīta bijusī Garkalnes pašvaldības izpilddirektore Jeļena Toca, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Toca pašlaik ir Ropažu pašvaldības izpilddirektora vietniece un strādā Garkalnes pagasta pārvaldē.

Pēc neoficiālas informācijas KNAB šodien esot paviesojies vēl arī citu bijušās Garkalnes pašvaldības darbinieku kabinetos.

Pašvaldību reformā no 2021. gada 1. jūlija Ropažu novadā tika apvienoti Ropažu, Garkalnes, un Stopiņu novads, kā arī Inčukalna novada Vangažu pilsēta.

Jau ziņots, ka Ropažu novada domē otrdien ieradušies KNAB darbinieki, apstiprināja Ropažu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne (LA).

Politiķe norādīja, ka KNAB pārstāvji ieradušies pie kāda pašvaldības darbinieka. Citas informācijas domes priekšsēdētājai neesot.

KNAB portālam "Delfi" apstiprināja, ka birojs 31. janvārī, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros veic kriminālprocesuālās darbības.

Kriminālprocess uzsākts 2022. gada 24. oktobrī aizdomās par īstenotu noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā, 320. panta pirmajā daļā un 20. panta ceturtajā daļā – kukuļdošanu, kukuļņemšanu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB sniegs plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām, tiklīdz tas nekaitēs izmeklēšanas interesēm.

Aculiecinieki sākotnēji informēja, ka tiesībsargi esot ieradušies Ropažu novada pašvaldības ēkās gan Ulbrokā, gan Garkalnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!