Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par Rīgas domes pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību, kas organizēts, nerīkojot atklātu konkursu, portālam "Delfi" pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Latvijas Radio vēstīja, ka, izmantojot Publisko iepirkumu likuma normu, ka juridiskos pakalpojumus drīkst pirkt bez atklāta iepirkuma, Rīgas dome sagādājusi dāsnu līgumu domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) padomniekam advokātam Jānim Dzanuškānam.

Dzanuškāna advokātu birojam rudenī bez konkursa uzticēts veikt juridisku pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību, informē radio. Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam esot samaksājusi vairāk nekā 35 000 eiro, taču Rīgas pašvaldībā pētījumu parādīt nespēj.

Kā vēsta Latvijas Radio, noslēpumainā pētījuma autors Dzanuškāns ir arī Ušakova padomnieks, kurš savu veikumu atteicies komentēt, aizbildinoties ar konfidencialitāti un sakot: "Es jau noteikti nebūšu tas, kas dalīsies ar informāciju šajā gadījumā. Es neapspriežu uzdevumus, kurus esmu vienojies ar klientu izpildīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!