Foto: LETA

Ceturtdien, 21.janvārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš uzsākta kriminālprocesā, kas sākts uz aizdomu pamata par iespējamu krāpšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Jēkabpils domē, veic tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības portāls "Delfi" uzzināja birojā.

KNAB kriminālprocesu uzsāka 2020. gada 21. septembrī par Krimināllikuma 318. panta otrajā daļā un 177. panta otrajā daļā paredzētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, proti, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Jēkabpils pilsētas domes un tās kapitālsabiedrības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkarīgā nolūkā saistībā ar attiecīgās kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem.

KNAB izmeklēšanas interesēs detalizētāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām šobrīd nevar sniegt.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, proti, sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Tāpat jebkurai kriminālprocesā iesaistītajai personai ir tiesības uz aizstāvību.

Aģentūra LETA ziņo, ka Jēkabpils domes priekšsēdētāja Aivara Krapa (LA) tālrunis ceturtdienas vakarā ir izslēgts. Ar viņa vietnieci Kristīni Ozolu (NA) un pašvaldības izpilddirektoru Guntaru Goguli pagaidām sazināties neizdevās. Taču domē apstiprināja, ka KNAB ir veicis procesuālās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!