Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs lūdzis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret trijām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preiļu brigādes amatpersonām par bezdarbību un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.
KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļā aģentūru LETA informēja, ka divi VUGD darbinieki ilgstoši nav veikuši dienesta automašīnas tehniskā stāvokļa pārbaudi un piecu gadu laikā norakstījuši materiālās vērtības par 6900 latu, tādējādi radot lielu mantisko zaudējumu.

Kriminālvajāšanu pret abām amatpersonām KNAB lūdz uzsākt par valsts amatpersonas bezdarbību pēc Krimināllikuma 319.panta 2.daļas.

Trešā amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, piesavinājās dienesta automašīnai paredzētās materiālās vērtības un izlietoja tās savām vajadzībām, tādējādi izdarot noziedzīgu nodarījumu, kas minēts Krimināllikuma 318.panta 2.daļā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preiļu brigādes amatpersonām piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Krimināllieta nosūtīta Preiļu rajona prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!