Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūrai aprīlī sāktā kriminālprocesa materiālus par kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas biroja amatpersonu.

Kā portālu “Delfi” informēja biroja preses pārstāve Laura Dūša, izmeklēšanā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu izmeklētājam uzskatīt, ka Valsts policijas amatpersona pieprasīja un pieņēma 500 eiro kukuli no kāda autovadītāja par lēmuma pieņemšanu kukuļa devēja interesēs.

Izmeklējot kriminālprocesu par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē, policists 2013.gada decembrī pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu, par to pieprasot kukuli.

KNAB izmeklētājs rosina sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas biroja amatpersonu par kukuļņemšanu pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt pret autovadītāju kriminālvajāšanu rosināts sākt par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma 323. panta 1.daļas. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai ar naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!