Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdz prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret trim Kuldīgas rajona padomes amatpersonām par bezdarbību, sadalot valsts mērķdotācijas izglītības iestādēm, jo rezultātā Pelču speciālajā internātskolā naudas trūkuma dēļ tika pārtrauktas mācības.
KNAB sabiedrisko attiecību nodaļā portālu “Delfi” informēja, ka pirmstiesas izmeklēšanā no Ģenerālprokuratūras saņemtajā krimināllietā konstatēts - Kuldīgas rajona padomes amatpersonas sadalījušas valsts piešķirto mērķdotāciju līdzekļus pretēji normatīvajos aktos paredzētajai kārtībai, neproporcionāli izglītojamo skaitam.

Pirmstiesas izmeklēšanas rezultātā KNAB secinājis, ka aizdomās turētās personas, nolaidīgi pildot uzdotos pienākumus, ar savām darbībām radīja situāciju, kad Kuldīgas rajona Pelču speciālajā internātskolā – attīstības centrā 2004.gada 29.novembrī tika pārtrauktas mācības sakarā ar uzturēšanas līdzekļu trūkumu vairāk nekā 200 skolēnu ēdināšanai. Mācību iestādes vadītājs nav piekritis piešķirtā finansējuma apjomam, tas bijis nepietiekams un noteikts neatbilstoši normatīvajiem aktiem.

Maijā aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis – paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

Kriminālvajāšanu pret Kuldīgas rajona padomes amatpersonām KNAB lūdz uzsākt par valsts amatpersonas bezdarbību, ja valsts amatpersona tīši vai aiz nolaidības neizdara darbības, kuras tai pēc likuma vai uzlikta uzdevuma jāizdara.

Par šo nodarījumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz trim gadiem vai bez tā.

Par situāciju Pelču skolā Ģenerālprokuratūrā vērsās bērnu lietu ministrija, lūdzot pārbaudīt, vai amatpersonas nav pārkāpušas tiesību normas, tajā skaitā Krimināllikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!