Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) patlaban nav pietiekamu pierādījumu tam, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenās muitas pārvaldes Muitas noteikumu pārkāpumu novēršanas pēcmuitošanas pārbaužu nodaļas priekšnieks Zigvards Lukjanovičs būtu saistīts ar kukuļņemšanas faktu, tādēļ krimināllieta ierosināta tikai par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.
KNAB sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Staškēviča sacīja, ka patlaban kukuļņemšanas fakts figurējot tikai liecinieku un starpnieku liecībās. KNAB darbinieki mēģinot iegūt pēc iespējas vairāk pierādījumu, lai šo faktu varētu apstiprināt.

Iespējamais kukuļņemšanas gadījums noticis 2001.gadā, tādēļ pierādījumu savākšana varētu tikt apgrūtināta, ņemot vērā, ka nav nedz nofilmētu materiālu, nedz iezīmētu naudas banknošu.

Staškēviča norādīja, ka iegūto pierādījumu pietiekamību noteiks tiesa un savāktie pierādījumi nebalstās tikai uz nofilmētiem videomateriāliem.

Kā ziņots, turpinot izmeklēt krimināllietu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu VID Galvenajā muitas pārvaldē, KNAB šonedēļ aizturēja muitas nodaļas priekšnieku un divus bijušos viņa kolēģus. Pēc KNAB sniegtās informācijas, Lukjanovičs, pieprasot 4000 ASV dolāru (aptuveni 2300 latu) samaksu, kādam uzņēmumam samazināja nodokļu parādu 68 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!