Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā piemērojis naudas sodus Alsviķu profesionālās skolas direktorei un Ķekavas novada domes deputātam, informē KNAB.

KNAB konstatējis, ka Alsviķu profesionālās skolas direktore izdevusi rīkojumus, ar kuriem piešķirtas piemaksas skolotājiem un darbiniekiem, tostarp arī viņas vīram un brālim.

KNAB konstatēja, ka direktore bija informējusi Izglītības un zinātnes ministriju par to, ka viņas vadītā iestādē strādā viņas radinieki, un ministrija bija izdevusi rīkojumu, uzdodot skolas direktores pienākumu pildīšanu attiecībā uz minētajām personām veikt skolas direktora vietniecei.

Pārbaudes gaitā nav iegūti pierādījumi tam, ka sieviete apzināti nav sniegusi rakstveida informāciju ministrijai par savu radinieku mantisko vai citu personisko ieinteresētību.

Ņemot vērā minēto, direktorei par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā birojs piemēroja 70 latu naudas sodu.

KNAB sodījis arī Ķekavas novada domes deputātu Arnoldu Keisteru. KNAB konstatējis, ka valsts amatpersona novada domes sēdē piedalījusies lēmumu pieņemšanā un balsojusi pret jautājuma par cita deputāta iesnieguma, kas rosināja domei izteikt aizrādījumu Keisteram, izskatīšanas iekļaušanu domes darba kārtībā.

Pārbaudes laikā KNAB neguva pierādījumus tam, ka Keisters apzināti nav informējis Ķekavas novada domes deputātus par savu atrašanos interešu konflikta situācijā.

Par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā Keisteram piemērots 50 latu naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!