Foto: Publicitātes attēli

Pirmdien, 28. novembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosināja prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret zvērinātu advokātu par iespējamu kukuļa došanu kādai maksātnespējas administratorei. Portālam "Delfi" zināms, ka advokāts, pret kuru rosina sākt kriminālvajāšanu, ir Mārtiņš Otomers.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka viņš šī gada 1. jūlijā nodeva maksātnespējas administratorei 1000 eiro kukuli. Kukuļošanas mērķis bija panākt, lai maksātnespējas administratore kā valsts amatpersona izmanto savu dienesta stāvokli un veic prettiesiskas darbības, kas saistītas ar zvērinātā advokāta pārstāvētās personas maksātnespējas procesa termiņa pagarināšanu.

KNAB, nosūtot 2022. gada 20. maijā uzsāktās krimināllietas materiālus Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu. Pašlaik prokuratūrai kā procesa virzītājai jālemj par krimināllietas turpmāko virzību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB šī gada 20. maijā uzsācis kriminālprocesu, kurā zvērināts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Otomers tiek turēts aizdomās kukuļdošanā.

Maksātnespējas kontroles dienestā (MKD) portālam "Delfi" toreiz norādīja, ka jau ar 2020. gada 9. janvāra MKD lēmumu Otomers atcelts no administratora amata, jo divas reizes bija atcelts no pienākumu pildīšanas konkrētā maksātnespējas procesā par normatīvo aktu pārkāpumiem.

"Lursoft" informācija liecina, ka Otomers arī ir dalībnieks SIA "Akmeņlauzis" un SIA "Akmeņlauzis Distribution", kas nodarbojas ar vietējā stiprā alkohola ražošanu. Tāpat Otomers kopā ar savu ģimeni darbojās SIA "Folkklubs Ala", kurā viņš ir prokūrists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!