Advokāta izplatīto informāciju par Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas lietā apsūdzētā Germana Miluša atsūtīto e-pastu, kas ļautu atrast meklēšanā izsludināto, pārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).
KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs sacīja, ka birojs, veicot nepieciešamos pasākumus abu šajā krimināllietā meklēšanā esošo personu - Miluša un Leonīda Lasmaņa - atrašanai, pārbauda un izvērtē visu tā rīcībā esošo informāciju, kā arī publiskajā telpā izskanējušo informāciju.

Birojs par praktiskiem soļiem bēguļojošā uzņēmēja lietā gan klusē, norādot, ka KNAB sniedz informāciju nevis par veiktajām vai veicamajām darbībām, bet par rezultātu.

Jau ziņots, ka janvāra vidū, kad Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta skatīja Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas lietu, atklājās, ka Milušs ir nosūtījis e-pastu advokātam Osvaldam Svilānam, kurā atsakās no viņa aizstāvības.

E-pastā advokātam Milušs norādījis, ka aizliedz Svilānam turpmāk pārstāvēt viņu tiesā un, ja Svilāns to turpinās darīt, tad Milušs sūdzēsies. Tomēr tiesa uzskatīja, ka e-pasta ziņojumu Svilānam teorētiski varēja sūtīt jebkura persona un advokātu neatcēla no Miluša aizstāvēšanas.

Miluša atrašanās vieta Svilānam nav zināma, un viņš par to nav arī interesējies. Apsūdzētais uzņēmējs ar e-pasta palīdzību ar savu advokātu ir sazinājies vairākkārt, un Svilāns ir pārliecināts, ka rakstītājs ir tieši Milušs.

Kā ziņots, 18.janvārī AT Krimināllietu tiesu palāta atstāja spēkā Zemgales apgabaltiesas 2007.gada 23.martā piespriestos sodus Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajiem, kā arī par labu valstij konfiscēja iemaksāto drošības naudu.

Gan bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim, gan uzņēmējam Milušam piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju.

Trešajam apsūdzētajam - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātam Gvido Harijam Volbrugam - apgabaltiesa iepriekš piemēroja trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Volbrugs uz AT nebija aicināts, jo spriedums daļā, kas attiecas uz viņu, netika pārsūdzēts.

Hlevickis, Milušs un Volbrugs atzīti par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās 2005.gada pavasarī nobalsotu par Hlevicki (tolaik LPP).

Hlevickis jau kopš apgabaltiesas sprieduma pasludināšanas brīža jeb nedaudz mazāk nekā gadu ir apcietināts un ievietots Matīsa cietumā, bet Miluša atrašanās vieta nav zināma un viņš ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

AT apmierināja prokurores Veltas Zaļūksnes lūgumu par Miluša sievas iepriekš iemaksātās drošības naudas - 20 000 latu - ieskaitīšanu Valsts kasē. Apgabaltiesa iepriekš naudu, kas izmeklēšanas laikā tika ieskaitīta prokuratūras depozīta kontā, nolēma atdot uzņēmēja dzīvesbiedrei, lai gan pats Milušs ir aizbēdzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!