Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc "ABLV Bank" iesnieguma sācis kriminālprocesu, tomēr neatklāj pēc kāda Krimināllikuma panta process sākts, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto".

Raidījums atgādina, ka ASV Finanšu departamenta ziņojumā par "ABLV Banku" pieminēta amatpersonu kukuļošana, kas notikusi vēl pagājušajā gadā. Savukārt pati banka kukuļu došanu kategoriski noliegusi. Tomēr pirms nedēļas, kad "ABLV Bank" vadībai vaicāts, vai viņiem ir prasīti kukuļi, atbilde bijusi, ka vadība vērsusies tiesībaizsardzības iestādēs.

KNAB vadītājs Jēkabs Straume raidījumam apliecinājis, ka pēc bankas iesnieguma vispirms uzsākta pārbaude, taču ar to bijis par maz un sākts kriminālprocess. "Ņemot vērā, ka iesniedzējs, šajā gadījumā "ABLV Bank", publiski paudusi šādu informāciju, jā, es varu atzīt - birojs šādu iesniegumu pagājušajā nedēļā saņēma, un sākumā uzsāka resorisko pārbaudi. Šonedēļ, manuprāt, vakardien [27. februārī] ierosināts kriminālprocess attiecībā uz šiem iesniegumā minētajiem faktiem, jo tikai un vienīgi kriminālprocesa ietvaros, kriminālprocesa metodēm iespējams pārbaudīt tos faktus, kurus šajā iesniegumā banka minējusi," raidījumam skaidrojis Straume.

KNAB šobrīd neatklāj, pēc kāda Krimināllikuma panta uzsākts process, tāpat kā to, vai tas sākts par faktu vai pret kādu konkrētu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!