Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Kurzemes rajona prokuratūrai 2014.gada jūlijā uzsāktā kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapu pārvaldes darbinieku, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

Izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta darbinieks, pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu par labākas kapa vietas ierādīšanu personas tuviniekam Bolderājas kapos.

KNAB izmeklētājs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret  Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta darbinieku par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu. Likumā par šo nodarījumu kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trīs gadiem, vai arī uz laiku līdz pieciem gadiem.

Patlaban personai nav piemēroti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!