Foto: DELFI
Nav pamats uzskatīt, ka pret tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu krimināllietā aizdomās turēto bijušo energokoncerna prezidentu Kārli Miķelsonu kāds ir sniedzis nepatiesas liecības, portālam "Delfi" apliecināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB ir izskatījis Ģenerālprokuratūras pārsūtīto "Latvenergo" lietā aizdomās turētā iesniegumu un atzinis, ka pašreizējā pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, kamēr turpinās pierādījumu vākšana un to pārbaude, nav pamata izdarīt secinājumu, ka kāda persona pret Miķelsonu būtu sniegusi nepatiesas liecības, norāda Vitenburgs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka bijušais a/s "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Miķelsons vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret personu, balstoties uz kuras sniegtajām liecībām Miķelsons tika aizturēts un vēlāk arī apcietināts. Miķelsons vēlējās noskaidrotu, kas sniedzis viņaprāt apmelojošu informāciju.

Prokuratūra šo lietu izvērtēšanai nosūtīja KNAB.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas.

KNAB saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu.

17.augustā tiesa pārskatīja bijušajam "Latvenergo" vadītājam Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - un nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!