Foto: PantherMedia/Scanpix
Kriminālprocesā, kas ierosināts pret tā dēvētajiem Latvijas oligarhiem - Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu - Rīgas Centra rajona tiesa apstiprinājusi 42 Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieteiktās kratīšanas, portālam "Delfi" apliecināja tiesā.

Tiesā skaidroja, ka kratīšanas orderus KNAB pieteicis piektdien - dienā, kad pret politiķiem Šleseru, Šķēli un Lembergu ierosināts kriminālprocess. Otrdien tiesa prasītos kratīšanas orderus apstiprinājusi.

Citas sankcijas KNAB tiesā vēl nav pieteicis.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB trešdien veicis kratīšanu īpašumos, kas pēc izmeklētāju domām, pieder par Latvijas oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Andrim Šķēlem, Aināram Šleseram un Aivaram Lembergam. KNAB 20.maijā pret amatpersonām sācis kriminālprocesu par kukuļošanu, naudas atmazgāšanu un citiem noziegumiem.

Kratīšanu trešdienas rītā KNAB sācis Rīgas Tirdzniecības ostā, ko apliecina gan tās pārstāvji, gan advokāti. Tāpat kratīšana notikusi nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic", apliecinājis uzņēmums. Neoficiāli zināms, ka kratīšana notiek arī saistībā ar AS "Diena", kā arī izskanējis, ka Lembergs ir aizturēts. Vēlāk gan informācija par Lemberga aizturēšanu noliegta. Kratīšana notikusi arī Lemberga kabinetā domē un īpašumā Puzē, kā arī Andrim Šķēlem daļēji piederošajā SIA "UVK".

Rīgas domes vadītāja pienākumu izpildītāja un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) paziņojis, ka kratīšana dažādās iestādēs trešdien veikta saistībā ar Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanām un "kaut kādu īpašu līgumu" ar "Mediju namu".

Jau kopš 2006.gada publiski ticis runāts par tā dēvēto trīs oligarhu kopējām interesēm Rīgas brīvostā. Ar ietekmīgajiem uzņēmējiem saistīti uzņēmumi saimnieko gan ostas stividorbiznesā, gan no ostas robežām izslēgtajā "Jaunrīgas attīstības uzņēmuma" (JAU) apsaimniekotajā teritorijā Andrejsalā, kurā pirms krīzes tika plānoti vērienīgi nekustamā īpašuma attīstības projekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!