Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 11. decembrī nosūtījis krimināllietas materiālus Rīgas pilsētas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret Salaspils pašvaldības uzņēmuma "Valgums-S" bijušo valdes locekli Ilgoni Igauni.

Neminot personas vārdu, KNAB informē, ka kriminālvajāšanu lūgts sākt pret pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersonu pēc Krimināllikuma 179. panta 1. daļas, proti, par piesavināšanos.

KNAB informē, ka 28. februārī amatpersona, izmantojot pieejas tiesības pašvaldības kapitālsabiedrības bankas kontam, pārskaitījusi 3000 eiro uzņēmumam, kas nodrošina dalību azartspēlēs.

Igauni KNAB aizturēja oktobrī. KNAB iepriekš informēja, ka personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums ieņemt amatu, kas saistīts ar lēmumu pieņemšanu par finanšu līdzekļu izlietojumu un izlietojuma uzraudzību.

Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka, ņemot vērā aizturēšanu un aizdomās turētā statusu, valdes loceklis pats iesniedzis atlūgumu. Tāpat radio ziņoja, ka pēc aiziešanas no amata par pagaidu valdes vadītāju tika iecelts uzņēmuma finanšu direktors Armands Jaunkalns.

Igaunis pērn par darbu "Valgums-S" nopelnījis 56 231 eiro. Viņš kā eksperts darbojies arī Latvijas Darba devēju konfederācijā, par ko saņēma 1377 eiro. Ienākumos pērn deklarējis arī 15 000 eiro laimestu. Viņam pieder 1979. gada izlaiduma gada automašīna "M 412 IE" un nekustamais īpašums Rīgā.

"Valgums-S" pilnībā pieder Salaspils pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas 2018. gadā strādājis ar 1 712 432 eiro apgrozījumu un 12 937 eiro peļņu. Uzņēmuma valdē iepriekš strādāja tikai Igaunis.

Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka tā pamatdarbības mērķis ir ūdensapgādes, kanalizācijas un notekūdeņu attīrīšana un šo iekārtu ekspluatācijas nodrošināšana, un ar to saistīto tehnisko darbu un pakalpojumu izpilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!