Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par SIA "Rīgas 1. slimnīca" amatpersonas un būvdarbu veicēja izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Kriminālprocess sākts 5.aprīlī pēc Krimināllikuma 318. panta 1. daļas un Krimināllikuma 275. panta 1. daļas, proti, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka SIA "Rīgas 1. slimnīca" amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli, noslēdzot līgumus iepirkumos, un ka būvdarbu veicējs, iespējams, viltojis dokumentus par veiktajiem būvdarbiem.

Veicot 12 kratīšanas, izņemts apjomīgs daudzums dokumentu un datu nesēju, kuriem varētu būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā, norāda birojs.

Patlaban KNAB kriminālprocesā aizturējis trīs personas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, par drošības līdzekļa piemērošanu procesa virzītājs lems 48 stundu laikā.

KNAB uzsver, ka koruptīvu noziedzīgu nodarījumu izskaušana valsts un pašvaldību institūciju veiktajos publiskajos iepirkumos ir viena no KNAB darbības prioritātēm, kam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, īpaši veselības nozarē, būvniecības nozarē un iepirkumos Latvijas lielākajās pašvaldībās.

Krimināllietas izmeklēšana patlaban ir sākuma stadijā. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sola sniegt, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Rīgas 1. slimnīcas preses pārstāve Iveta Medne uz portāla "Delfi" zvaniem neatbildēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!