Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par 300 eiro kukuļa pieprasīšanu un tā daļas pieņemšanu, portālu "Delfi" informēja biroja preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB lietas materiālus un lēmumu par kriminālvajāšanas sākšanu nosūtījis Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūrai.

Izmeklēšanas iestādes rīcībā esošie pierādījumi liecinot, ka policijas amatpersona no fiziskas personas pieprasījusi un pieņēmusi daļu no kukuļa par pārbaužu neveikšanu saistībā ar piespriestā papildsoda – policijas kontroles – nosacījumiem.

Valsts policijas amatpersona kukuli pieprasījusi un pieņēmusi, izmantojot savu dienesta stāvokli. Tādējādi policists pieļāvis bezdarbību kukuļa devēja interesēs par, ko paredzēts sods pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas.

Par šādu noziegumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!