Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Saldus rajona prokuratūrai krimināllietas materiālus, rosinot uzsākt kriminālvajāšanu pret Saldus novada bāriņtiesas amatpersonām par prettiesisku finanšu līdzekļus iegūšanu, izkrāpjot tos no Saldus novada pašvaldības budžeta.

Portāls "Delfi" KNAB uzzināja, ka krimināllieta sākta 2015. gadā. Birojs pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrojis, ka divas Saldus novada bāriņtiesas amatpersonas ļaunprātīgi izmantojušas viņām piešķirtās pilnvaras un personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās ilgstoši veikušas piemaksu pieprasīšanu no pašvaldības.

KNAB norāda, ka bāriņtiesas amatpersonas prettiesiski ieguvušas viņām neparedzētos finanšu līdzekļus. Proti, amatpersonas pašvaldībā iesniegušas nepieciešamos dokumentus piemaksu piešķiršanai darbiniekiem par papildus veicamajiem pienākumiem, bet paredzējušas, ka daļu no pašvaldības piešķirtajām piemaksām amatpersonas pieprasīs no darbiniekiem un iegūs savā rīcībā. Saņemot piešķirto piemaksu daļu, bāriņtiesas darbinieki pēc amatpersonu prettiesiskā pieprasījuma nodevuši to viņu rīcībā.

Krimināllieta sākta pēc Krimināllikuma 177. panta 2. daļas par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!