Foto: Shutterstock

Otrdien, 3. novembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtīja krimināllietas materiālus Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim Dobeles novada pašvaldības policistiem par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

Vienai no iepriekšminētajām amatpersonām KNAB inkriminē arī uzkūdīšanu izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

KNAB kriminālprocesu uzsāka šī gada 6. augustā, balstoties uz aizdomām par noziedzīgiem nodarījumiem, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 320. panta otrajā daļā. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā minētais kriminālprocess pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu un tā pieņemšanu, kā arī par personas uzkūdīšanu izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka viens Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors, iespējams, pieprasīja fiziskai personai kukuli 300 eiro apmērā, lai pret fiziskās personas radinieci netiktu uzsākts kriminālprocess.

Pēc kukuļa pieprasīšanas otrs Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors uzkūdīja kukuļa pieprasītāju prettiesisko labumu arī pieņemt. Savukārt trešais Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors, iespējams, šai pašai fiziskai personai pieprasīja kukuli 1500 eiro apmērā, lai pret fizikās personas radinieci netiktu uzsākta tiesvedība.

KNAB, nosūtot krimināllietas materiālus prokuratūrai, noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu. Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājam jālemj par krimināllietas virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!