Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien, 27. jūlijā, nosūtījis krimināllietas materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu un vienu fizisku personu par starpniecību kukuļošanā, informēja birojā.

Lai gan KNAB nenosauc Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu vārdā, portāls "Delfi", atsaucoties uz LTV, jau vēstīja, ka pērn septembrī KNAB aizturēja Ķekavas novada domes deputātu un bijušo basketbolistu Aigaru Vītolu (LZS).

KNAB sākotnēji attiecīgo kriminālprocesu uzsāka pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, taču izmeklēšanas gaitā, iegūstot papildu informāciju, tas tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 320. panta ceturtās daļas un 322. panta pirmās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu un starpniecību kukuļošanā.

2019. gada 12. augustā KNAB uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veica neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tostarp speciālo izmeklēšanas eksperimentu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros.

KNAB, nosūtot krimināllietas materiālus, atbilstoši savai kompetencei noslēdz pirmstiesas izmeklēšanas posmu.

Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājam jālemj par krimināllietas virzību.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!