Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saņēmis vairākus signālus par iespējamiem koruptīviem pārkāpumiem saistībā ar vakcinēšanos ārpus rindas un valstī noteiktās kārtības, noskaidroja KNAB.

KNAB seko līdzi vakcinēšanas procesa gaitai. KNAB publiskajā telpā saskatījis, kā arī saņēmis vairākus signālus, kas varētu saturēt informāciju par iespējamiem koruptīviem pārkāpumiem saistībā ar vakcinēšanos ārpus rindas un valstī noteiktās kārtības.

KNAB šiem signāliem pievērš uzmanību, tomēr pašlaik nekomentē, kāda ir biroja turpmākā rīcība.

KNAB norāda, ka ārstniecības iestādēm un tās darbiniekiem gan ikdienas, gan ārkārtējas situācijas apstākļos jāievēro labas pārvaldības principi.

Nav pieļaujami gadījumi, kad ārstniecības personāls pieprasa, pieņem vai saņem prettiesisku labumu, lai nodrošinātu iedzīvotājiem pakalpojumus vai pārkāptu pacientiem noteiktās rindas kārtību, tostarp vakcinācijas procesā, norādīja KNAB.

Par pretlikumīgajām darbībām, kas saistītas ar kukuļošanu vai prettiesiska labuma gūšanu, KNAB aicina nekavējoties ziņot, zvanot uz iestādes diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80002070, sūtot informāciju elektroniski uz "knab@knab.gov.lv" vai mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!