Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 100 eiro naudas sodu Valsts policijas inspektoram, kurš nelikumīgi personīgās interesēs ieguva informāciju par vairāku automašīnu īpašniekiem un ceļu policistiem, to nododot tālāk trešajām personām.

KNAB konstatēja, ka inspektors, realizējot valsts amatpersonas amata pilnvaras, bez tiesiska pamata personīgās interesēs ieguva informāciju un nodeva to tālāk trešajām personām par vairāku automašīnu īpašniekiem, kā arī par ceļu policijas personālsastāvu - kuras personas strādās konkrētajā dienā un kādās maiņās.

Informāciju, kas valsts amatpersonai ir pieejama saskaņā ar valsts amatpersonas amata pienākumu pildīšanu, aizliegts prettiesiski izpaust vai izmantot mērķiem, kas nav saistīti ar valsts amatpersonas amata pienākumu veikšanu vai konkrētu darba uzdevumu pildīšanu.

KNAB secināja, ka inspektors administratīvo pārkāpumu pieļāvis aiz neuzmanības, neparedzot seku iestāšanās iespēju, kaut gan viņam vajadzēja un viņš varēja tās paredzēt.

Par valsts amatpersonas amata funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā, pārkāpjot amatpersonai noteikto informācijas izmantošanas aizliegumu, inspektoram piemērots 100 eiro sods. Inspektors naudas sodu ir samaksājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!