Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sodījis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku Oskaru Āboliņu un vēl divas VUGD amatpersonas, jo tās pieļāva Ķeipenes posteņa telpu izmantošanu mednieku kluba vajadzībām.

KNAB paskaidroja, ka Āboliņš, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Vasiļevskis un toreizējais Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Ainars Pencis, būdami augstas VUGD amatpersonas, pieļāva Ķeipenes posteņa telpu izmantošanu mednieku kluba vajadzībām. KNAB norādīja, ka amatpersonas apzinājās, ka mednieku klubam nav tiesiska pamata izmantot Ķeipenes posteņa teritoriju un telpas.

Šādi amatpersonas pārkāpušas likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā. Tas nosaka, ka publiskas personas institūcijas mantu un finanšu līdzekļus drīkst izmantot vai lietot tikai ārējos normatīvajos aktos paredzētajiem mērķiem un saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību, norādīja birojā.

Āboliņam un Pencim katram piemērots 200 eiro administratīvais sods, bet Vasiļevskim - 100 eiro sods. Naudas sodi ir samaksāti.

Jau vēstīts, ka Valsts kontroles revīzijā, kuras rezultāti tika publiskoti 2018. gada sākumā, tika konstatēts, ka VUGD rīcībā esošo īpašumu - ugunsdzēsēju depo Ogres novada Ķeipenē - izmanto medību klubs "Plauži" un par to informētas vismaz trīs augsta līmeņa VUGD amatpersonas. Arī Iekšlietu ministrijas veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka Ķeipenes postenis ticis izmantots kā mednieku kluba oficiāli reģistrēta adrese un bāzes vieta mednieku klubu dažādu pasākumu organizēšanai, kā rezultātā ir radīti zaudējumi valsts resursiem.

Ķeipenes depo telpās ierīkotā medību kluba valdes priekšsēdētājs bija toreizējais Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Pencis. Šogad aprīlī Pencis no direktora amata tika atbrīvots.

Iepriekš Iekšlietu ministrijas dienesta pārbaudes rezultātā VUGD priekšniekam Oskaram Āboliņam tika piemērots disciplinārsods - mēneša amatalgas samazināšana par 10% uz diviem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!