Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu piemērojis 70 eiro naudas sodu augsta ranga Nacionālo bruņoto spēku (NBS) amatpersonai, informē KNAB.

KNAB konstatējis, ka Nodrošinājuma pavēlniecības 2.reģionālā nodrošinājuma centra komandieris un NBS Apvienotā štāba pārvaldes priekšnieks aizliegti savienojis valsts amatpersonas amatu ar kāda Japānas pilsoņa pilnvarojuma izpildi.

KNAB konstatēja, ka amatpersona Japānas pilsoņa interesēs veica mutiskā pilnvarojuma izpildi, proti, kā Nodrošinājuma pavēlniecības 2.reģionālā nodrošinājuma centra komandieris apmeklēja kādu uzņēmumu un viesojās Japānā, un par to saņēma ienākumus no Japānas pilsoņa aviobiļešu izdevumu segšanas veidā.

Likumā teikts, ka šāda ranga amatpersonai ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatu, kuru tā ieņem saskaņā ar likumu vai Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem, vai pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu. Mutisks pilnvarojums nav pieskaitāms šīm kategorijām.

Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka amatpersona ir atzinusi savu vainu, turklāt pirms pilnvarojuma izpildes sākšanas bija mutiski informējusi savus tiešos priekšniekus un ir pārtraukusi jebkāda veida sadarbību ar Japānas pilsoni.

Par amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu un ienākumu gūšanas ierobežojumu pārkāpšanu amatpersonai piemērots 70 eiro naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!