Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šodien veic kratīšanas pie Rīgas mēra Nila Ušakova (S). Ušakovs noliedz, ka būtu pastrādājis jebkādus ar likumu sodāmus pārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies.

Aģentūras LETA informācijas avoti vēsta, ka kratīšanas notiekot gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

Portālam "Delfi" KNAB apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien, 30. janvārī, KNAB veic neatliekamās procesuālās darbības. Atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar.

Kā novēroja aģentūra LETA, Rīgas domē trešdienas pusdienlaikā bija ieradušies KNAB darbinieki, kuri uzturējās mēra kabinetā. Šī iemesla dēļ nebija iespējams iekļūt Ušakova kabineta priekštelpā, kur parasti uzturēties drīkst.

Ap pulksten 12 Ušakova kabinetu pameta četri cilvēki, kurus pavadīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš. Šie cilvēki uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet līdzi aiznesa ietītu saini, iespējams, datoru, kā arī prāvu dokumentu mapi.

Arī Liepiņš nekādus komentārus par notiekošo nesniedza, uzsverot, ka to ir kompetenta darīt tikai domes vadība, kas pie žurnālistiem pašlaik nav iznākusi.

Tāpat kratīšana notiek Ušakova dzīves vietā Rīgā, Bergenas ielā un, kā novēroja aģentūra LETA, tad pašlaik ēkā atrodas pats Ušakovs un, iespējams, KNAB darbinieki. Tāpat pie mājas atrodas Ušakova darba mašīna, kurā sēž Ušakova šoferis. Īsi pēc pulksten 14 Ušakova sieva, mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova iznāca no mājas un iegāja garāžā ar, iespējams, KNAB operatīvo darbinieku.

Kā novēroja portāls "Delfi", KNAB darbinieki pēc pulksten 14 Ušakova māju pameta.


Ušakovs žurnālistiem apstiprināja, ka KNAB viņa dzīvesvietā veicis procesuālas darbības, bet nekādas apsūdzības viņam uzrādītas nav. Ušakovs uzteica KNAB darbinieku profesionalitāti, bet procesuālas darbības nekomentēja, jo, viņaprāt, tas ir nekorekti. "Liekot roku uz sirds, varu teikt, ka mana sirdsapziņa ir tīra," paziņoja Ušakovs.

Ušakova sieva un biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova zināja teikt, ka lēmumā par kratīšanu veikšanu bijis redzams tikai Ušakova vārds.

Ušakovs norāda, ka viņam nav piemērots nekāds procesuālais statuss, kā arī viņam nav izteiktas nekāda veida aizdomas. “Rīgas dome turpina darbu normālā režīmā,” publiskajā paziņojumā pauž Ušakovs.

Partijas "Saskaņa" viens no līderiem Jānis Urbanovičs sacīja, ka par norisēm ap Ušakovu neko nezinot - viņš ieradies darbā, izlasījis jaunumus, mēģinājis sazināties ar Ušakovu, bet tas nav izdevies.

Urbanovičs sagaida skaidrojumus no izmeklētājiem un cer, ka noticis vien pārpratums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!