Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šī gada 22. novembrī veicis procesuālās darbībās SIA "SOAAR" telpās, portālam "Delfi" apliecināja birojā.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lapā redzams, ka "SOAAR" 2022. gadā uzvarēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) iepirkumā par Saeimas vēlēšanu moduļa izstrādi, kura kopējā summa bija 963 515,05 eiro.

Savukārt 2021. gadā "SOAAR" uzvarēja CVK iepirkumā par vēlēšanu vadības sistēmas aktuālo izmaiņu realizāciju, balsošanas un balsu skaitīšanas tehnisko pavadīšanu un lietotāju atbalstu. Šī iepirkuma summa bija 275 370 eiro.

CVK portālam "Delfi" norādīja, ka komisijas rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka KNAB veiktās procesuālās darbības būtu saistītas ar CVK veiktajiem iepirkumiem.

Tāpat "SOAAR" uzvarējis citos konkursos, kas saistīti ar dažādu IT tehnoloģiju nodrošinājumu valsts kapitālsabiedrībām.

"Lursoft" informācija liecina, ka "SOAAR" pieder Leonardam Survilo un Renāram Kadžulim.

Uzņēmums nav iesniedzis pārskatu par 2021. gadu, bet 2020. gadā tas strādāja ar 1 118 557 eiro apgrozījumu un 675 055 eiro peļņu.

KNAB portālam "Delfi" norādīja, ka kriminālprocesā figurē viens no uzņēmuma valdes locekļiem. "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka šis valdes loceklis ir Kadžulis.

"Delfi" līdz šim nav izdevies sazināties ar "SOAAR", lai gūtu kādu skaidrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!