Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē par demisionējušā veselības ministrs Guntis Belēviča rīcību saistībā ar pakalpojumu saņemšanu Latvijas Onkoloģijas centrā ārpus rindas kārtības vērtē, vai tajā ir saskatāms noziedzīgs nodarījums, par kuru paraudzēta kriminālatbildība.

Kā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" pastāstīja biroja priekšnieks Jarolavs Streļčenoks, KNAB pārbaudē izvērtē divus aspektus. Pašlaik esot pāragri runāt par pārbaudes rezultātiem, taču birojs, pirmkārt, vērtē, vai valsts amatpersona tieši ievēroja noteiktus ierobežojumus un aizliegumus. Savukārt, otrkārt, KNAB pārbauda, vai Belēviča rīcībā saskatāms noziedzīgs nodarījums – dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.

Vaicāts, cik ilgā laikā varētu noslēgties pārbaude, KNAB priekšnieks sacīja, ka attiecībā uz to, vai ir noziegums, pārbaudei nevajadzētu būt ilgstošai. Taču mazliet ilgāku laiku varētu prasīt pierādījumu fiksēšana, kā arī lietas nosūtīšana prokuratūrai gadījumā, ja Belēviča rīcībā ir saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Kopumā situācija veselības nozarē uzlabojas, pauda Steļčenoks. Vienlaikus viņš atgādināja par lietu, kurā Latvijas Onkoloģijas centra Diagnostikas nodaļā konstatētas vairāk nekā 20 epizodes, kurās, pieņemot naudu, personāls devis iespēju apiet rindu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!