Foto: PantherMedia/Scanpix
Svētdien Kocēnu novadā labības laukā pēc saskares ar elektrības vadiem aizdedzies un sadedzis kombains, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Negadījumā kombaina vadītājs guva elektrotraumu, kā rezultātā viņam iestājās klīniskā nāve, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD). Ārsti vīrieti atdzīvinājuši, bet nogādājuši slimnīcā ļoti smagā stāvoklī.

Kā informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila, vīrietis patlaban uzturas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā un joprojām atrodas ļoti smagā stāvoklī. "Viņš ir guvis nopietnu elektrotraumu, un tādā situācijā ir nepieciešama nopietna ārstēšana, ko slimnīcā viņš arī saņem," atzina Brila, norādot, ka patlaban nav iespējams precīzi komentēt vīrieša veselības stāvokli, jo pie tik nopietnām elektrotraumām situācijas attīstība esot grūti prognozējama.

Pēc kombaina saskaršanās ar elektrības vadiem degošais transportlīdzeklis iebrauca elektrolīnijas stabā un to aizdedzināja. No kombaina izlija degviela uz aizdegās, izraisot rugāju degšanu aptuveni hektāru lielā platībā.

Kopā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 34 ugunsgrēki un veikti 15 glābšanas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!