Foto: DELFI
Valsts robežsardze Koknesē un Rīgas Vagonu parkā aizturējusi trīs personas, tostarp, vilciena apkalpes locekli par kontrabandas cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Pagājušās piektdienas rītā Valsts robežsardzes amatpersonas, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, novēroja, kā netālu no Kokneses stacijas no braucoša pasažieru vilciena Rīga - Minska tiek izmesti vairāki četrstūrveida saiņi. Netālu no saiņu izmešanas vietas novērota automašīna un divi vīrieši, kuri saiņus savāca.

1986. un 1987. gadā dzimušie vīrieši aizturēti.

Tās pašas dienas pēcpusdienā Rīgā Vagonu parkā saistībā ar līdzdalību cigarešu kontrabandā aizturēts viens Baltkrievijas pilsonis. Viņš bija Minskas vilciena apkalpes loceklis.

Kopumā robežsargi izņēma 10 000 cigaretes "Winston" un 40 000 cigaretes "NZ8" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, sākts kriminālprocess. Aizturētās personas ievietotas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!