Foto: Valsts policija

Tā sauktajā Kokneses kokaīna lietā aizturētas vēl divas personas, līdz ar to kopumā šajā kriminālprocesā aizturētas astoņas personas, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecīgu speciāliste Simona Grāvīte.

Abas aizturētās personas atzītas par aizdomās turētām pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas un Krimināllikuma 190.1 panta 3. daļas. Vienai no abām aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Otrai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Papildus policija norāda, ka šobrīd vēl viena persona atzīta par aizdomās turēto pēc jau iepriekš minētajiem likuma pantiem. Šī persona ir izsludināta meklēšanā. Jau iepriekš ziņots, ka Kokneses kokaīna kravas lietā Valsts policija vienu Latvijas pilsoni izsludinājusi starptautiskā meklēšanā.

Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins toreiz gan nekomentēja, vai tas ir presē jau pieminētais uzņēmējs Jānis Skrābāns. Arī meklētās personas identitāti Grišins neatklāja.

Kopumā šobrīd Valsts policijas izmeklētajā kriminālprocesā par Latvijas vēsturē lielāko kokaīna kravu ir astoņi aizturētie, deviņi aizdomās turamie – viens šobrīd ir bezvēsts prombūtnē.

Piecām personām sākumā bija piemērots apcietinājums, bet šobrīd apcietinājumā atrodas trīs personas. Pārējām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izņemtās vielas ekspertīze turpinās.

Jau ziņots, ka krimināllieta sākta 2019. gada 8. janvārī pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas un Krimināllikuma 190.1 panta 3. daļas – par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, un preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošana pāri Latvijas valsts robežai, ja to izdarījusi organizēta grupa .

Kriminālprocesā turpinās aktīva izmeklēšana, tādēļ policija šobrīd izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nedz par aizturētajām personām, nedz pastrādātā nozieguma apstākļiem nesniedz.

8.janvārī VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo – "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Sākotnēji policija aizturēja piecus cilvēkus, bet vēlāk – vēl vienu.

TV3 raidījums "Nekā Personīga" iepriekš vēstīja, ka policija veikusi kratīšanu Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā, bet pašam Skrabānam izdevies Latviju pamest.

Tāpat raidījums ziņoja, ka aizdomās par saistību ar šo neatļauto kravu apcietināti trīs cilvēki, viens no tiem – bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!