Par nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu apsūdzētais Raitis Kononovs šodien pēdējā vārdā Rīgas apgabaltiesā bija ļoti lakonisks un lūdza sevi attaisnot. "Ņemot vērā, ka lieta ir safabricēta un es neesmu vainīgs, lūdzu mani attaisnot," sacīja Kononovs.
Tiesa gan pārvaicāja, vai Kononovam vairāk nekas nav sakāms, taču, tā kā Kononovs atbildēja noraidoši, tiesa izsludināja pārtraukumu. Tiesa turpināsies 19.novembrī plkst.10, kad pēdējais vārds tiks dots otram apsūdzētajam Vjačeslavam Karpovam.

Kā ziņots, arī Kononova aizstāvība lūdza pilnībā attaisnot apsūdzēto. Savukārt Karpova advokāte pilnībā atzina apsūdzētā vainu inkriminētajos noziegumos un, ņemot vērā vainu mīkstinošus apstākļus, lūdza viņam piemērot nosacītu brīvības atņemšanu.

Kononovam apsūdzība uzrādīta par Krimināllikuma 233.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm - šaujamieroča un munīcijas neatļautu iegādi, glabāšanu un realizēšanu.

Pēc šaujamieroča realizācijas ar to izdarīti divi sevišķi smagi noziegumi - tīšas slepkavības, viena no tām - Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas rajona nodaļas vadītāja Vjačeslava Liscova slepkavība. Kononovs tika aizturēts neilgi pēc Liscova slepkavības pagājušā gada jūnijā.

Karpovs apsūdzēts pēc 233.panta 2.daļas par šaujamieroča realizēšanas noteikumu pārkāpšanu. Ieroču veikala "Strēlnieks A" darbinieks Karpovs Kononovam nelikumīgi pārdevis vairākus ieročus. Pārbaudot šaujamos, atklājās, ka viens no tiem vēlāk izmantots noziegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!