Foto: VID
Aizvadītājās brīvdienās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde pasažieru vilcienā Maskava-Rīga atklāja mēģinājumu nelegāli ievest valstī 38 560 dažādu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām un dažādus medikamentus - 1548 tabletes un 37 ampulas, informē VID.

Sestdien un svētdien Zilupes muitas kontroles punktā, pārbaudot pasažieru vilciena Maskava - Rīga pasažieru bagāžu, VID četru personu ceļasomās atklāja nedeklarētas 38 560 "Kiss", "More" un "L&M" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Papildus cigaretēm divu vilciena pasažieru bagāžā VID darbinieki konstatēja arī 1548 "Citramons", "Levomicetīns", "Analgīns", "Papazol", "Carsil" un citu medikamentu tabletes un 37 "Diklofenak" ampulas.

VID atgādina, ka personiskajā bagāžā var pārvietot zāles personiskai lietošanai. Pārvadājot recepšu zāles, ceļotājam jāspēj uzrādīt recepti, tās norakstu vai kopiju, ko apstiprinājusi aptieka, kas zāles izsniegusi, vai arī jāuzrāda citas ārstniecības personas izrakstīts dokuments.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Izņemtās cigaretes un medikamenti novietoti muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavās līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!