Valsts ieņēmumu dienesta (VID) finansu policijas darbinieki piektdienas rītā atklātajā nelegālajā tipogrāfijā Rīgā atraduši arī slēpni, kurā bijušas viltotas pases, autovadītāja apliecības un vairāki desmiti zīmogu, tajā skaitā arī Satiksmes ministrijas.
Slēpnī policijas darbinieki atrada papīru un citas tipogrāfijas darbam nepieciešamās izejvielas, divas viltotas pases ar pārlīmētām fotogrāfijām, vairāk nekā desmit viltotas autovadītāja apliecības un biļetes braukšanai taksobusos.

Tāpat atrasti vairāki desmiti dažādu firmu un iestāžu zīmogu. To vidū bijuši arī Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un vairāku ārzonu kompāniju zīmogi. Policija aizturējusi visus četrus tipogrāfijā sastaptos darbiniekus, bet "rūpala" organizators tiek meklēts.

Jāatgādina, ka piektdienas rītā Matīsa ielā 79 atklāta nelegāla tipogrāfija, kurā izgatavotas viltotas preču pavadzīmes, dzimšanas apliecību veidlapas un akcīzes preču pārvaldes hologrammas. Visi tipogrāfijā iespiestie izstrādājumi bijuši ļoti labas kvalitātes, tiem ir arī ūdenszīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!