Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 29.jūnijā aizdomās par 15 900 latu kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā līdz ar juristu Māri Sprūdu aizturējis arī ar viņu saistīto juristu Ēriku Spureli.
Tiesa šodien lemj par drošības līdzekļa piemērošanu Sprūdam un Spurelim.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, 1974.gadā dzimušais Spurelis darbojas kā maksātnespējas administrators. Administratora sertifikātu jurists saņēmis 2003.gada aprīlī, bet šā gada pavasarī tā termiņš pagarināts līdz 2010.gada aprīlim.

Maksātnespējas administrācijas informācija liecina, ka Spurelis ir administrators uzņēmumiem SIA "Agresors" un SIA “Hermine Ltd”. Spureļa un Sprūda prakses vieta atrodas vienā adresē - Rīgā, Valdemāra ielā 33.

Kukulis pieprasīts, lai netiktu kavēta gandrīz 200 000 latu lielas kompensācijas izmaksa Harijam Neļķem par atteikšanos no tiesībām denacionalizēt bijušā kinoteātra “Palladium” ēku Rīgā. Kompensācija jāizmaksā pašvaldībai, tādēļ kukulis pieprasīts nodošanai it kā Rīgas domes amatpersonām.

Ierosināta krimināllieta par kukuļa izspiešanu un starpniecību.

Uz KNAB sniegt paskaidrojumus saistībā ar šo krimināllietu uzaicināts Rīgas domes Juridiskās pārvaldes priekšnieks Jānis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!