Foto: Valsts policija

Valsts policija par sievas piekaušanu, kuras rezultātā sieviete mirusi, Rīgā aizturējusi kādu vīrieti.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka pagājušajā sestdienā, 20. jūlijā, kādā Rīgas centra daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā atrasta 1980. gadā dzimusi sieviete guļam bez dzīvības pazīmēm.

Notikuma vietā ieradušies Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri konstatējuši sievietes nāvi un to, ka viņas ķermenis klāts ar zilumiem un sasitumiem.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, likumsargi sākuši izmeklēšanu.

Izrādās, ka iepriekšējā naktī sieviete kopā ar savu vīru dzīvoklī lietojuši alkoholu. Starp laulātajiem vīrieša greizsirdības dēļ izcēlies konflikts, kurā vīrs sievu piekāvis. Taču drīz vien abi pēc konflikta salīguši un turpinājuši malkot alkoholiskos dzērienus.

Nākamajā dienā pēc kārtīgas atpūtas sieviete esot devusies prom no mājām, taču pēkšņi saļimusi un turpat kāpņu telpā mirusi.

Netālu no laulāto dzīvesvietas likumsargi aizturējuši 1975. gadā dzimušo vīru, kurš aizturēšanas brīdī atradies 4,2 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas – par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

22. jūlijā tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Lai vardarbība ģimenē nebeigtos ar smagām sekām, policija aicina cietušos un ikvienu, kurš kļūst par liecinieku vardarbībai, nekavējoties informēt policiju pa tālruni 110. Tāpat tiek atgādināts, ka pēc cietušās personas vēlmes policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes. To ir iespējams izdarīt uz cietušās personas rakstveida pieteikuma pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!