Foto: AFI

AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") kriminālprocesā ir parādījies jauns aizdomās turētais un šobrīd kopumā šāds statuss piemērots sešiem cilvēkiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA apstiprināja, ka šajā lietā vēl kādai personai piemērots aizdomās turētā statuss, taču izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek atklāts tās vārds un nodarbošanās. Tāpat netiek atklāts, tieši par kādiem noziegumiem persona tiek vainota.

Šobrīd policija lietas izmeklēšanā turpina starptautisko sadarbību un veic citas izmeklēšanas darbības, taču pagaidām netiek prognozēts, kad lietu varētu nodot prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai, norādīja Virse.

Žurnāls "Ir" nesen, atsaucoties uz Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka Gata Gudermaņa teikto, raksta, ka izmeklēšanas gaitā ievērojami audzis noziedzīgo epizožu skaits, kuras, lai pievienotu lietai, ir jānostiprina ar ārvalstīs atrodamiem pierādījumiem. Tāpēc policijas septiņu cilvēku izmeklēšanas grupa vēl gaida daudzas atbildes no ārvalstu kolēģiem.

Lielbritānijā dzīvojošā bankas līdzīpašnieka Vladimira Antonova izdošana tiesāšanai Latvijā neesot pieprasīta tāpēc, ka pēc šādas prasības nosūtīšanas jaunas epizodes lietai vairs nevarēs pievienot.

Lai gan Gudermanis diplomātiski stāsta, ka līdz šim saņemtas atbildes uz visiem tiesiskās palīdzības lūgumos uzdotajiem jautājumiem, žurnālam tapis zināms, ka tik gludi sadarbība nav veidojusies ar kaimiņvalsts Lietuvas izmeklētājiem, kuru ierosinātajā kriminālprocesā centrālā loma, tāpat kā Latvijā, ir Antonovam.

Jau ziņots, ka "Krājbankas" kriminālprocesā aizdomās par piesavināšanos lielā apmērā tiek turēts bijušais bankas prezidents Ivars Priedītis, bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, kā arī bijušie bankas valdes locekļi Dzintars Pelcbergs un Mārtiņš Zalāns. Šajā kriminālprocesā izmeklētāji 2011.gadā aizturēja arī bijušo bankas valdes locekli Svetlanu Ovčiņņikovu.

Noziedzīgie nodarījumi, par kuriem tiek turēti aizdomās Priedītis, Antonovs, Pelcbergs un Zalāns, kvalificējami kā sevišķi smagi. Policija ir arestējusi minēto personu mantu. Saistībā ar šo lietu uzlikts arests Priedītim piederošam nekustamajam īpašumam, automašīnai, kapitāla daļām kādā uzņēmumā, kā arī vairākiem kontiem dažādās bankās, tostarp ārvalstīs.

Pelcbergam apķīlāts transportlīdzeklis un nekustamais īpašums, bet Zalānam - nekustamais īpašums, kapitāla daļas kādā uzņēmumā, kā arī vairāki transportlīdzekļi.

2011.gada nogalē "Krājbankā" tika konstatēts ap 100 miljonu latu līdzekļu iztrūkums, bet 23.decembrī Rīgas apgabaltiesa "Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu. Ņemot vērā līdzekļu iztrūkumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. VP par notikušo sāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!