Foto: LETA
"Latvijas Krājbankas" vadība joprojām ir aizturēta, savukārt bankas bijušais valdes priekšsēdētājs Ivars Priedītis vēl atrodas ārstniecības iestādē.

Priedīša un bankas valdes locekļu Mārtiņa Zalāna un Svetlanas Ovčiņņikovas advokāts Saulvedis Vārpiņš pastāstīja, ka, visticamāk, drīzumā policija pratināšot Zalānu, taču pagaidām nav precīzi zināms, kāds drošības līdzeklis viņam tiks piemērots.

Otrdien nostāja bijusi tāda, ka Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien ap pusdienlaiku varētu lemt par Zalāna apcietināšanu, taču advokātam pieejamā jaunākā informācija liecina, ka pagaidām nav zināms, cikos un vai vispār tiesa varētu lemt par šādu drošības līdzekli.

Priedītis joprojām atrodas ārstniecības iestādē, kur viņu apsargājot policija, bet advokātam pagaidām nav precīzas informācijas par klienta veselības stāvokli.
Visticamāk, trešdien tiks lemts, kādu drošības līdzekli piemērot arī Ovčiņņikovai. Vai tiks lemts par apcietinājumu, advokāts pagaidām nezināja.

No Vārpiņa klientiem vienīgais aizdomās turētais pagaidām ir tikai Priedītis.

Ceturtā bankas valdes locekļa Dzintara Pelcberga advokāts Raimonds Liepiņš teica, ka klientam joprojām ir aizturētā statuss un viņš pašlaik nav aizdomās turētais. "Patlaban tiek lemts, vai būs vai nebūs (aizdomās turētais). Tuvākajās stundās izšķirsies jautājums, kas notiks tālāk," paskaidroja advokāts.

Pēc advokāta domām, Pelcbergs aizturēts nepamatoti, jo tam nav bijis objektīva pamata. "Ir piemeklēts tīri formāls iegansts viņa aizturēšanai," sacīja Liepiņš.
"Viņš aizturēts konkrēta kriminālprocesa ietvaros. Tas ir faktiski viss, ko es uz šo brīdi varu pateikt," uzsvēra advokāts.

Citas detaļas par sava klienta aizturēšanu advokāts pagaidām nevēlējās izpaust.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku" un aizturējusi bijušo valdes priekšsēdētāju Ivaru Priedīti un bankas valdes locekļus - Zalānu, Ovčiņņikovu un Pelcbergu.

Tiesa Priedītim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, taču viņš ievietots ārstniecības iestādē. Vārpiņš otrdien teica, ka Priedītis jau iepriekš ilgāku ārstējies slimnīcā un viņam bijušas problēmas ar veselību, tāpat Priedītim regulāri jālieto zāles.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers otrdien paziņoja, ka pašlaik kriminālprocess ir sākts par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un ļaunprātīgu izmantošanu.

Pēc Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža otrdien sacītā, aizturēto vidū ārvalstnieku nav. "Latvijas Krājbankas" padomes priekšsēdētājs Vladimirs Antonovs ir atzīts par aizdomās turamo personu un tiek lemts par viņa izsludināšanu meklēšanā.

Šajā kriminālprocesā aizdomās turamie ir divi – Priedītis un Antonovs.

Policija ir veikusi vairākas kratīšanas un izmeklēšanas darbības, kuru laikā atsavināti dažādi informācijas nesēji un dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!