Balvos atklātas liela mēroga mahinācijas ar zemnieku akcīzes nodokļa apmaksai iesniegtajiem dīzeļdegvielas čekiem, BNS informēja Balvu rajona policijas pārvaldes izziņas grupas priekšnieks Arvis Garais.
Nelikumības atklātas pagājušajā nedēļā un tajās iesaistīta kāda
Valsts ieņēmumu dienesta
(VID) Balvu nodaļas darbiniece, kas palīdzējusi zemniekiem atkārtoti saņemt naudu par vieniem un tiem pašiem dīzeļdegvielas čekiem.

Valsts zemniekiem atmaksā daļu degvielas akcīzes nodokļa, kas samaksāts, iegādājoties dīzeļdegvielu. Tas tiek darīts tādēļ, ka degvielas akcīzes nodoklis tiek izmantots ceļu remontiem, taču zemnieki degvielu lieto arī lauku darbos un ceļus neizmanto.

Krimināllieta par mantas piesavināšanos ierosināta jau 27.janvārī.

Minētā VID darbiniece "izpalīdzējusi" pazīstamām personām - zemniekiem, kas čekus apmaksai iesnieguši vairākkārt. Sieviete ar šādām mahinācijām nodarbojusies ilgstoši, tādēļ pagaidām nevar noteikt nodarītā kaitējuma un zaudējumu apjomu.

Balvu ekonomiskās policijas priekšnieks Dzintars Čardakovs BNS ceturtdien sacīja, ka šāds nodarījums paredz reālu cietumsodu ar vai bez mantas konfiskācijas no trim līdz astoņiem gadiem.

VID Balvu nodaļas vadītāja Veliranda Šļivka BNS pastāstīja, ka minētā darbiniece no VID jau atlaista, turklāt arī iestādē notiekot dienesta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!