Foto: stock.xchng
Telefonkrāpnieki un viltus "sociālie darbinieki" turpina savas noziedzīgās darbības pret gados veciem cilvēkiem un Daugavpilī apkrāpuši divas sirmgalves, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

27.decembrī Daugavpilī reģistrēts krāpšanas gadījums, kad pie 84 gadus vecas sievietes ieradās "sociālās darbinieces" un izkrāpa naudu. Savukārt 1.janvārī tika izkrāpta nauda 78 gadus vecai sievietei, kuru personu grupa pārliecināja par it kā notikušu ceļu satiksmes negadījumu ar viņas mazdēla līdzdalību.

Policija brīdina un lūdz visus gados vecākus cilvēkus būt uzmanīgiem, saņemot līdzīga rakstura zvanus, un neuzticēties nezināmām personām, kā arī neuzticēt nevienam savu naudu.

Likumsargi arī lūdz jaunākā gājuma cilvēkus brīdināt savus vecākus un vecvecākus par iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem, izskaidrojot, kā ir jārīkojas tādās situācijās. Arī gadījumos, ja uz mājām ierodas persona un stādās priekšā kā sociālais darbinieks vai komunālo dienestu darbinieks, policija aicina pieprasīt apliecinošu dokumentu. Pilnīgākai drošībai var sazvanīt attiecīgo dienestu vai iestādi, pārprasot vai tiešām tāda persona tur strādā.

Policija atgādina, ka sociālie darbinieki mājas apstākļos nekādas finanšu operācijas neveic.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!