Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta nākamā gada 14.jūnijā atsāks izskatīt krimināllietu, kurā par krāpšanu apsūdzēts Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) mācītājs Leonīds Pastuhovs, informēja AT preses sekretāre Ilze Eida.
Rīgas apgabaltiesa pērn 22.novembrī Pastuhovu atzina par vainīgu krāpšanā lielā apjomā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Spriedumu Pastuhovs apelācijas kārtībā pārsūdzēja AT Krimināllietu tiesu palātā.

Līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Tomēr patlaban tas mainīts pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Jūlija beigās saistībā ar Pastuhova atbrīvošanu no apcietinājuma izcēlās strīds starp tieslietu ministri Solvitu Āboltiņu (JL) un Saeimas Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcijas priekšsēdētāju Jāni Šmitu.

Šmits pārmeta AT, ka valsts iestāde pārkāpj likumu, noteiktā laikā neatbildot uz Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) bīskapa parakstīto vēstuli ar lūgumu grozīt Pastuhova drošības līdzekli. LPP pārstāvis Āboltiņai lūdza izvērtēt AT darbības.

Saistībā ar šo lūgumu Āboltiņa pārmeta Šmitam, ka viņš mēģinājis ietekmēt tiesu varu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!