Krāpšanā apsūdzētais Vjačeslavs Goilo pirmdien ievietots psihiatriskajā slimnīcā, kur viņam veiks tiesu medicīniskās ekspertīzes, lai noteiktu policijas vardarbībā nodarīto bojājumu smagumu, un par to, iespējams, ierosinās krimināllietu.
Prokurore Elga Jonikāne pastāstīja, ka Goilo beidzot ievietots slimnīcā, kur ārsti apmēram mēnesi pārbaudīs, kādus bojājumus Goilo radījuši policisti, aizturot viņu ar ieroci rokā klubā "Pepsi Forums" pērnā gada nogalē.

Jonikāne pieļāva, ka, visticamāk, par šo gadījumu tikšot ierosināta atsevišķa krimināllieta, taču to varēšot izdarīt tad, kad būs ekspertīzes. Prokurore prognozēja, ka ārstiem to veikšanai būs nepieciešams apmēram mēnesis, bet pēc tam vēl mēnesi "viņi rakstīs tos papīrus".

Jau vēstīts, ka Goilo, kuram kā drošības līdzeklis bija piemērota policijas uzraudzība, jūlija sākumā klubā "La Rocca" sastrīdējās ar kluba apsardzi un nokļuva slimnīcā ar lauztām ribām un smadzeņu satricinājumu. Policija lemj, vai par šo gadījumu ierosināt krimināllietu.

Iepriekš pret drošības naudu 50 000 latu apjomā atbrīvoto Goilo pērnā gada nogalē aizturēja klubā "Pepsi forums". Pie viņa atrada revolveri "Arminus" ar nesalasāmu numuru. Ierocis bija kaujas gatavībā, pielādēts ar astoņām patronām.

Pret viņu ierosināja krimināllietu par nelikumīgu ieroča nēsāšanu, tomēr atbrīvoja un nodeva policijas uzraudzībā. Lietu sākotnēji izmeklēja rajona prokuratūra, vēlāk tā nodota Organizēto noziegumu un citu speciālo nozaru prokuratūrai, jo lietā mainījušies būtiski apstākļi. Goilo pret drošības naudu atbrīvoja šā gada jūnijā. Rīgas apgabaltiesa nolēmusi, ka viņa krimināllietu skatīs 2001. gada oktobrī. Goilo lieta tiesai nodota 3.maijā.

Prokuratūra uzskata par pierādītu, ka no 500 tūkstošu ASV dolāru kredīta, kuru kādreiz saņēma banka "Olimpija", pusi piesavinājies Boriss Karpičkovs, kuru lūgts izdot no Lielbritānijas. Otra puse palikusi pie Goilo un vēl viena šajā lietā apsūdzētā. Tādējādi iemaksātā summa salīdzināma ar Goilo inkriminētā nozieguma kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!