Foto: stock.xchng

Aizdomās par uzbrukumu ar nazi diviem Krāslavas pilsētas iedzīvotājiem jeb par slepkavības mēģinājumu sevišķi pastiprinošos apstākļos Valsts policija 20. oktobrī aizturējusi jau iepriekš likumsargu redzeslokā nonākušu 1965. gadā dzimušu vīrieti.

Policijā portālu "Delfi" informēja, ka pagājušajā svētdienā ap pulksten 14.30 Valsts policijas Krāslavas iecirknī saņemta informācija, ka Krāslavas pilsētas centrā kāds cilvēks uzbrucis ar nazi un nodarījis miesas bojājumus diviem vietējiem iedzīvotājiem. Aizdomās par minēto noziegumu tajā pat dienā aizturēts 1965. gadā dzimis vīrietis.

Pēc sākotnējās informācijas, 1965. gadā dzimis vīrietis, ejot gar kādu tirdzniecības objektu, piegājis pie 1963. gadā un 1966. gadā dzimušiem vīriešiem, un, izvelkot nazi, dažu sekunžu laikā iedūris abām personām. Viens no sadurtajiem vīriešiem no notikuma vietas aizskrējis pēc palīdzības un izsaucis operatīvus dienestus. Savukārt otrs nokritis zemē, bet uzbrucējs vēl kādu brīdi turpinājis viņam uzbrukt un nodarīt miesas bojājumus.

Pēc uzbrukuma iespējamais vainīgais notikuma vietu atstājis. Likumsargi noskaidrojuši uzbrucēja pazīmes un sākuši viņa meklēšanu. Cietušie nodoti mediķu rokās.

Apsekojot apkārtni, dažu stundu laikā policisti atraduši un aizturējuši iespējamo uzbrucēju. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par divu personu slepkavības mēģinājumu un turpinās visu notikuma apstākļu izmeklēšana, tostarp tiek skaidroti uzbrucēja rīcības motīvi.

Iespējamais vainīgais jau iepriekš nonācis likumsargu redzeslokā, tostarp bijis tiesāts. Otrdien, 22. oktobrī, tiesa lēmusi aizturētajam vīrietim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

Krimināllikums par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz sodu – mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!